Sormuksen ostajan opas

Made in Tampere

Kihlasormuksen osto-opas

Kihlasormus on sormus, jonka tulee kestää päivittäistä käyttöä. Siksi on hyvä kiinnittää huomiota sormuksen materiaaliin, laatuun ja omiin sormuksen käyttötottumuksiin.

Materiaali ja runko

Materiaaliksi kihlasormukselle sopii parhaiten seuraavanlaiset jalometallit, kuten kulta, valkokulta, punakulta, platina ja palladium. Kelta- ja valkokullassa on mahdollista valita 18karaatin tai 14karaatin kultaseos. Käyttämämme valkokultaseos on palladiumvalkokultaa, joka ei sisällä nikkeliä.

Kihlasormuksen rungon muodon valinnassa löytyy nykyisin valinnanvaraa; pidätkö flakka- eli tasapintaisesta sormuksesta, laakeapintaisesta sormuksesta vai perinteisestä puolipyöreästä? Nämä ovat tällähetkellä yleisimmät rungon muodot, erikoisemmista malleista kiinnostunut voi kuitenkin löytää muunkinlaisia runkomalleja.

Laatu

Kihlasormuksen laatu on ilmanmuuta suurin tekijä johon kannattaa kiinnittää huomiota. Tarpeeksi paksu rungon korkeus ja leveys ovat merkki kestäväksi valmistetusta sormuksesta. Suosittelemme sormusrungon korkeudeksi vähintään 1.4-1.5mm korkeutta, ja leveydeksi vähintäänkin 2mm leveyttä.

Liian ohut ja/tai kapea kihlasormus voi ajan kuluessa vääntyä ja jopa pahimmassa tapauksessa katketa. Vältä myös sisäpuolelta ontoksi koverrettuja kihlasormuksia: siitä huomaa että materiaalissa ja laadussa on yleensä säästelty ja tällöin sormuksen runko jää ohueksi eikä todennäköisesti tule kestämään päivittäistä käyttöä.

Kihlasormuksen käyttö

Viimeinen vastuu kihlasormuksen hyvänä pysymisestä on tietysti sormuksen käyttäjällä itsellään. Usein kuulee että kerran sormeen laitettua kihlasormusta ei siitä kuulu pois ottaa. Jos kuitenkin haluat että kihlasormuksesi säilyy kauniina ja siistinä, suosittelemme välttämään kaikenlaisia raskaita käsintehtäviä töitä kihlasormukset sormessa. Esimerkiksi kuntosali, remontointi ja muut raskaat työt ovat sellaisia, joissa kihlasormus asettuu hyvin alttiiksi vahvalle naarmuuntumiselle.

Huolto

Jalometallista kihlasormusta kannattaa huoltaa aika-ajoin. Suosittelemme huoltamaan kihlasormusta 1-2 vuoden välein kivi-istutusten kunnossa pysymisen takaamiseksi.

 

Vihkisormuksen osto-opas

Vihkisormuksen valinnassa sormuksen mallin tai tyylin pohjana kannattaa usein käyttää jo olemassa olevaa kihlasormusta. Minkälainen malli kihlan vierelle sopii niin mallinsa tai tyylinsäkin puolesta? Minkälainen budjetti vihkisormusta varten on varattu? Mitä muuta kannattaa ottaa huomioon?

Kauniisti yhteensopivat sormukset

Onko kauniisti yhteen istuvien sormusten löytäminen mahdottomuus? Ei, sillä teetättämällä meillä teemme vihkisormuksen aina kihlasi mittojen mukaisesti. Näin ollen käytämme siis kihlasormuksesi mittoja ja rungon muotoa mallina vihkisormukselle. Teetättäessä vihkisormukseen on mahdollista tehdä pieniä sovelluksia jotta sormusten istuvuus keskenään on mahdollisimman sopiva. Näin syntyy rungoiltansa yhteen sointuvat, kauniisti vieretysten istuva sormuspari.

Materiaali

Materiaalin valinnan suhteen suosittelemme valitsemaan sormukset aina samasta materiaalista ja samalla pitoisuudella, jotta ne ovat samaa kovuusluokkaa.

Käytämme sormustemme materiaaleina vain laadukkaimpia, Tukesin asettamat korkeat standardit täyttäviä jalometalliseoksia. Käyttämämme valkokultaseos on palladiumvalkokultaa, joka ei sisällä nikkeliä tai muita allergisoivia seosaineita. Käyttämämme materiaalivaihtoehdot malliemme kohdalla ovat valkokulta, keltakulta, punakulta, platina ja palladium.

Budjetti

Vihkisormuksen valinnassa on yhtenä suurena tekijänä tietysti oma budjetti sormukselle. Asioita, joilla voit vaikuttaa teetätettävän vihkisormuksen budjettiin ovat esimerkiksi; timantin laatu ja mahdollisen vaihtoehtoisen jalokiven käyttö vihkisormuksen kivenä. Myös oman kultamateriaalin käytöstä vihkisormuksen teossa kannattaa kysyä.

Timantin laaduissa on eroja, joka näkyy ilmanmuuta myös hinnassa. Laskemalla tai nostamalla laatuluokkaa voit vaikuttaa sormuksen hintaan. Pääsääntöisesti kaikki nettisivuillamme ilmoittamat hinnat ovat laskettu Wesselton/VS-laatuluokituksen mukaisesti, mutta tiedusteltaessa voimme tottakai laskea ja tarjota teille muutakin timanttilaatua.

Mahdollisen vaihtoehtosen jalokiven käyttö timantin sijasta on hyvä säästökeino mikäli näyttävyydessä ei haluta tinkiä. Päivittäisessä käytössä olevan vihkisormuksen jalokivivaihtoehtoja voivat olla esimerkiksi safiiri ja rubiini. Safiireissa on yleensä saatavilla muitakin värisävyjä perinteisen sinisen lisäksi, kuten esimerkiksi kirkkaita ja vaaleanpunaisia sävyjä. Myös timanteista löytyy esimerkiksi konjakinruskeita, shampanjan sävyisiä tai täysin mustia kauniin värisiä kiviä jotka ovat kirkkaita timantteja edullisemman hintaisia vaihtoehtoja.

Muita kivivaihtoehtoja vihkisormukseen ovat värilliset timantit. Näistä kivistä löytyy esimerkiksi upeita hohtelevia eri sinisen, vihreän, keltaisen ja pinkin sävyjä. Värillisten timanttien hinnat voivat vaihdella hyvin paljon niiden sävyn mukaisesti, joten tiedustelut väritimanteista lasketaan aina kivikohtaisesti.

Sormuksen huolto ja ylläpitäminen

Suosittelemme huollattamaan timantti- ja kivisormuksia säännöllisesti. Huollon yhteydessä tarkastamme kivi-istutukset, tarpeen tullen kiristämme istutukset, pesemme sormukset ultrapesukoneessa ja kiilloitamme sormuksen pinnan. Valkokultaisten sormusten pinnoite eli rodinointi kannattaa uusia myös tarvittaessa huollon yhteydessä, jotta valkokullan pinta säilyy kauniina ja vaaleana.

Uniikkimallit

Valmistamme vihkisormuksia myös yksilöllisinä uniikkitöinä! Mikäli mielessäsi on uniikki vihkisormusmalli josta haaveilet, olemme mieluusti apunasi. Ota liikkeessämme käynnillesi mukaan esimerkiksi kuvia ja muuta inspiroivaa materiaalia niin käynnistämme sormuksen suunnitteluprosessin yhdessä kanssasi. Asiantuntevat kultaseppämme ja korumuotolijamme auttavat sinua vihkisormuksen mallin ja yksityiskohtien suunnittelussa, jossa etenemme sinun ehdoillasi.

Tai onko mielessäsi joku erikoisempi sormusmalli joka on mahdollisesti muodoltansa sen mallinen, ettei se välttämättä suoraan sellaisenaan istu kihlasormuksesi vierelle? Ota yhteyttä meihin niin voimme katsoa voiko joko vihkisormukseen tai omaan kihlasormukseenne tehdä sellaisia muutoksia että sormukset saadaan istumaan vieretysten.

Mietityttääkö sormuksen KOKO?

Sormuksen osto-opas

Tutustu oppaaseen

Etkö löytänyt MIELEISTÄSI?

Tilaa uniikkikoru

Tilaa uniikkikoru