Timantin valinta

Made in Tampere

Kuinka valitsen juuri minulle oikean timantin?

Timantin valinnassa suuri merkitys on timantin koon lisäksi myös sen laadulla. Laatutaulukoiden ja erilaisten lyhenteiden vertailu voi joskus tuottaa vaikeuksia; millainen laatu on oikeasti hyvä? Millaisia hintaeroja eri laatujen välillä on? Tule käymään liikkeessämme tai laita meille kyselyä vaikka s-postiin. Asiantuntevat seppämme opastavat juuri sinulle sopivan timantin valinnassa. Voimme suositella ammattitaidolla budjettiisi ja toiveisiisi sopivaa timanttia.

Timantin 4C:tä

Tässä lyhyt esittely timanttien 4C:stä, eli neljästä tärkeästä ominaisuuksista joiden perusteella timantteja luokitellaan. Yhdessä nämä kaikki neljä luokkaa ovat kaikki yhtä tärkeitä tekijöitä kokonaisuudessaan timantin laatua määritellessä. Yli 0,30ct kokoisille timanteille saa mukaan timanttilaboratorion laatiman sertifikaatin, johon on kirjattu ylös tarkasti kaikki kiven laatua koskevat tiedot.

 

CUT – Hionta

Hionnalla on suuri merkitys kiven arvolle ja loisteelle. Hyvin hiottu timantti on symmetrinen ja tasapainoinen kivi, jonka viisteet taittavat ja heijastavat valoa upeasti sädehtien. Perinteisin hiontatyyli timantille on briljanttihionta.

Hionnan tyypin lisäksi merkityksellistä on hionnan laatu. Hyvin hiottu timantti heijastaa suurimman mahdollisen määrän valoa takaisin katsojan silmään ja muodostaa timantille sille tyypillisen välkkeen. Alla olevasta havainnekuvasta näkee millä tavalla hionnan laatu vaikuttaa sen ulkonäköön.

Mikäli timantin hionta kiinnostaa enemmän, artikkelisarjamme Timantin ytimessä syventyy siihen tarkemmin.

CLARITY – Puhtaus

Timantti on luonnontuote joka hyvin harvoin esiintyy luonnossa täydellisen puhtaana. Sulkeumat ovat timanttikiteeseen sen syntyprosessin aikana sekoittuneita eri mineraaleja. Sulkeumia varten on oma luokittelutaulukkonsa, joka määrittelee miten paljon ja minkälaisia sulkeumia timantti pitää sisällään asteikon eri luokitusten mukaan.

Mikäli timantin puhtaus kiinnostaa pintaa syvemmältä, Timantin ytimessä -artikkelisarjassa on myös sille omistettu oma artikkeli.

COLOR – Värisävy

Väriluokituksella määritellään timantin värisävyä; arvostetuimmat ja halutuimmat sävyt ovat mahdollisimman värittömiä ja kirkkaita. Sävytaulukon yläpään värittömät sävyt muuttuvat taulukon alempaan päähän liikkuessa pikkuhiljaa kellertäväksi.

(Huom. väritaulukko on osalla lukijoista vääristynyt, sillä tietokoneiden monitorin värilämpötila vaikuttaa siihen kuinka keltaiselta kivet näyttävät. Taulukko on siis lähinnä suuntaa antava, ellei käytössäsi ole värikalibroitua näyttöä.)

Kultasepät Andreasenin käyttämät timantit ovat aina (W)H/Vs-laatuisia, ellei toisin mainita. Olemme valikoineet (W)H/Vs-laadun siksi pääasiassa käytetyimmäksi laaduksemme, koska se vastaa mielestämme hinta-laatu-suhteeltansa sitä, mitä haluamme tarjota asiakkaillemme; korkeaa laatua suhteessa sopivaan hintaan.

Mikäli timanttien värit kiinnostavat, lue Timantin ytimessä -sarjasta aiheeseen pureutuva kiehtova artikkeli.

CARAT – Karaattipaino

Timantin koko ilmoitetaan aina karaattipainona. Yksi karaatti on painoltaan 0,2 grammaa. Timanttien paino lähtee tavallisesti pienimmillään 0,005ct painoisista kivistä ylöspäin. J0s haluat syventyä timanttien karaattipainoon, Timantin ytimessä kertoo siitäkin.

Kultasepät Andreasen käyttää seuraavien timanttilaboratorioiden kiviä:
GIA – Gemmological Institute of America
GIA:lla on useita laboratorioita eripuolilla maailman suurkaupungeissa ja se on jalokivilaboratorioista se suurin, tunneituin ja arvostetuin.

CanadaMark

CanadaMarkin timanttien tuotanto on louhokselta loppukiilloitukseen asti eettisin ja kestävän kehityksen periaattein toimiva prosessi. Timantit tulevat Kanadan Luoteisterritorioista kahdesta eri timanttikaivoksesta.

Synteettiset timantit

Nykyisin on mahdollista myös hankkia sormuksiin synteettisiä laboratoriotimantteja, joiden laatu ja optiset ominaisuudet ovat luonnontimanttien kanssa identtisiä. Synteettisen timantin hinta on kuitenkin huomattavasti edullisempi kuin luonnontimantin. Lue lisää synteettisistä timanteista artikkelistamme Laboratoriotimantit – vuosimiljoonien kirkkaus nykyhetkessä. Katso myös tuoteosasto laboratoriotimantti-sormukset – ja muista, että koko timanttisormusmallistomme kaikki sormukset ovat tilattavissa myös laboratoriotimanteilla.

Mietityttääkö sormuksen KOKO?

Sormuksen osto-opas

Tutustu oppaaseen

Etkö löytänyt MIELEISTÄSI?

Tilaa uniikkikoru

Tilaa uniikkikoru