Sormuksen rodinointi

Made in Tampere

Valkokultaisen sormuksen rodinointi Kultasepät Andreasenilla 

Oletko huomannut, että valkokultainen sormuksesi on menettänyt alkuperäisen kiiltonsa ja muuttunut paikoin tummemmaksi tai kellertäväksi? Tämä on tavallista valkokultaisille sormuksille, sillä niiden pinnalla oleva rodium-pinnoite kuluu käytössä ajan myötä, paljastaen alla olevan valkokultaseoksen todellisen sävyn, joka on aavistuksen kellertävä.

Rodinoinnin avulla Kultasepät Andreasenin osaavat sepät palauttavat sormuksesi alkuperäisen vaalean ja peilikiiltävän pinnan, tehden siitä jälleen kuin uuden. Palveluumme sisältyy sormuksen huolellinen puhdistus ja kiillotus. Tervetuloa tutustumaan palveluumme ja jättämään korusi ammattitaitoisten kultaseppiemme huoltoon Tampereella.

Sormuksen rodinointi hinta

Rodinoinnin hinta vaihtelee 40-60 euron välillä sormuksen tyypistä ja rodinoitavan pinta-alan mukaan. Hinta sisältää aina myös sormuksen puhdistuksen ja kiillotuksen. Kultasepät Andreasenilla saat ilmaisen hinta-arvion ennen korun huoltoa, jotta voit päättää rodinoinnin suorittamisesta. Rodinointi vie yleensä 3-5 arkipäivää. 

Mitä on rodinointi?

Rodinointi on prosessi, jossa koru pinnoitetaan rodiumilla, arvokkaalla ja erittäin kovalla valkoisella metallilla, joka kuuluu platinaryhmään. Tämä pinnoitus tekee korun pinnasta erittäin kiiltävän ja kirkkaan. Rodiumin paksuus on mikroneita, eli metrin miljoonasosia. Valkokultaiset korut rodinoidaan yleensä niiden alkuperäisen tummemman tai kellertävän sävyn peittämiseksi ja kauniin vaalean ulkonäön aikaansaamiseksi. Rodium-pinnoitteen ansiosta timantit korussa korostuvat kauniisti.

Valkokullan oma väri ja rodinoinnin kuluminen käytössä 

Rodinointi kuluu käytössä vähitellen, mikä on normaalia sen pintakäsittelyn luonteen vuoksi. Rodinoinnin kuluminen riippuu muun muassa siitä, kuinka usein sormusta käytetään ja missä olosuhteissa. Kultasepät Andreasenilla voimme myös poistaa rodinoinnin kokonaan, jos et halua uusia sitä säännöllisesti. Tällöin sormuksesi sävy on luonnollisempi, mutta timantit eivät ehkä säihky yhtä kirkkaasti.

Valkokultakorun puhdistus ja huolto

Valkokultaisen korun puhdistaminen kotona onnistuu liottamalla sitä laimeassa tiskiainevedessä ja puhdistamalla pehmeällä hammasharjalla. Näin irroitetaan koruun kiinnittynyt rasva ja lika. Säännöllinen puhdistus auttaa ylläpitämään korun kiiltoa ja timanttien loistoa. Kultasepän osaaminen on kuitenkin tarpeen, kun kyse on syvemmästä puhdistuksesta, kiillotuksesta ja rodinoinnista, joka palauttaa sormuksen alkuperäisen loiston ja suojaa sitä kulumiselta. Erityisesti timanttisormukset hyötyvät ammattitaitoisen kultasepän huollosta, jotta ne pysyvät loistavina ja kauniina vuosien ajan.

Sinua saattaa kiinnostaa myös:

Kysymyksiä sormuksen rodinoinnista:


Mietityttääkö sormuksen KOKO?

Sormuksen osto-opas

Tutustu oppaaseen

Etkö löytänyt MIELEISTÄSI?

Tilaa uniikkikoru

Tilaa uniikkikoru