Sormuksen teettäminen

Made in Tampere

Teetä uniikkisormus tamperelaisella kultasepällä

Uniikki sormus, joka on suunniteltu juuri sinulle on kaikkein persoonallisin valinta, oli kyse sitten kihla- tai vihkisormuksesta. Kultasepät Andreasen tarjoaa mahdollisuuden teettää yksilöllisiä sormuksia alusta asti suunniteltuna tai voit hyödyntää valmiita sormusmallejame, joita voidaan muokata toiveidesi mukaan. Kultasepät Andreasenin Tampereella käsityönä valmistetut sormuksemme aina ainutlaatuisia.

Sormuksen kustomoinnin voi aloittaa valmiista mallista. Kultasepät Andreasenin Mesi-mallisto taipuu moneen ja siitä saa tehtyä erityisen loistavan vaikka lisäämällä siihen sivusormukset tai runkotimantit.

Miksi teettää uniikki vihkisormus?

Uniikki vihkisormus on henkilökohtainen ja erityinen tapa juhlistaa rakkautta. Se kertoo tarinasi ja symboloi sitoutumistasi ainutlaatuisella tavalla. Teettämällä sormuksen saat juuri sellaisen sormuksen kuin haluat, joka istuu täydellisesti sormeesi ja makuusi. Uniikin sormuksen tilaaminen on yhtä helppoa kuin tavallisen, eikä uniikkisormus välttämättä ole valmista sormusta kalliimpi.

Vastoin yleistä uskomusta, uniikkisormuksien teettäminen ei välttämättä ole sen kalliimpaa kuin valmiin malliston sormuksien. Katso täältä Uniikkisormusten osastolta aiempia asiakastöitä inspiraation hakemiseksi.

Mitkä asiat vaikuttavat sormuksen teettämisen hintaan?

Uniikkisormuksen hintaan vaikuttaa sormuksen materiaalin hinta, sillä jalometallien hinta noteerataan päivittäin. Vaihtelu voi olla mallista riippuen suurtakin, sillä siron ja kapean sormuksen rungon valmistukseen käytetään huomattavasti pienempi määrä jalometallia kuin esimerkiksi leveän miesten sormuksen runkoon. Ero voi olla suurimmillaan moninkertainen.

Korkean hinnan aikaan sormuksen hinnan voi saada yllättävän alas tuomalla omia vanhoja koruja materiaaleiksi, jolloin vanhat kultakorut voivat saada uuden elämän uudessa sormuksessa, mikä muuttuu näin entistäkin merkityksellisemmäksi.

Timanttien tai muiden jalokivien määrä ja laatu voivat vaikuttaa sormuksen hintaan suurestikin. Huippulaadukkailla luonnontimanteilla sormuksesta voi joutua maksamaan huippuhinnan, mutta nykyään laboratoriotimantit tarjoavat edullisemman tavan valmistaa timanttisormuksia. Ominaisuuksiltaan luonnontimanttien kanssa identtiset laboratoriotimantit tuovat samalla rahalla suuremman määrän tai isompia timantteja sormukseesi.

Kauanko uniikkisormuksen teettäminen kestää?

Suunnitteluvaihe kestää yleensä 1-2 viikkoa, riippuen asiakkaan aikatauluista ja siitä kuinka nopeasti sormuksen suunnittelu asiakkaan kanssa etenee.

Sormuksen valmistus vie yleensä 4-6 viikkoa, mutta aikataulu voi vaihdella työtilanteen ja työn monimutkaisuuden mukaan. Kesää ja hääsesonkia kohti mentäessä toimitusajat voivat venyä ja liikkeellä kannattaa olla hyvissä ajoin.

Monimutkaiset rakenteet uniikkisormuksissa voivat pidentää valmistusaikaa, mutta saat suunnittelun yhteydessä arvion toimitusajankohdasta.

Miten sormuksen teettäminen tapahtuu?

Kaikki alkaa ideasta.

Voit hakea inspiraatiota valmiista sormusmalleistamme tai tuoda oman ideasi. Valmiita malleja voi kustomoida monin eri tavoin, rungon muotoa voidaan muokata, kivien kokoa, laatua ja lukumäärää voidaan muuttaa ja sormuksen materiaalia voidaan muuttaa suunnitteluvaiheessa.

Voit myös lähestyä meitä täysin uniikin idean kanssa, jolloin sormus suunnitellaan yhteistyössä korumuotoilijoidemme ja kultaseppiemme kanssa tyhjältä pöydältä.

Jokainen Kultasepät Andreasenin timanttisormus mallinnetaan yksilöllisesti asiakkaan mittojen mukaan.

Ota yhteyttä meihin puhelimitse tai sähköpostitse niin järjestämme suunnittelupalaverin, jossa käymme läpi toiveesi ja ideasi. Tapaaminen voidaan järjestää Tampereen myymälässämme tai etänä, mutta suunnittelu voidaan hoitaa myös täysin sähköpostin välityksellä.

Yhdessä keskustellun suunnitelman pohjalta teemme 3d-mallintamalla luonnoksen sormuksesta. Esityskuvan perusteella malliin voidaan vielä tehdä pieniä muutoksia tai mikäli osuimme kerralla nappiin, valmistus voi alkaa, kun käsiraha on maksettu.

Lumivuokko-mallisto on yksi monipuolisimmista mallistoista, mistä löytyy valmiiks jo laaja kattaus erilaisia vaihtoehtoja, mutta mikäli mikään niistä ei tunnu sopivalta, meitä kannattaa lähestyä jos mielessäsi on uniikki Lumivuokko.

Sormuksen valmistus

Teemme sormuksesta vahamallin 3d-mallin perusteella joko vahasta sorvaamalla tai 3d-tulostamalla. Tämän jälkeen vahamallista tehdään kipsimuotti johon sormus valetaan. Kovaksi poltettuun kipsimuottiin kaadetaan sulaa metallia joka imetään alipaineella muotin pienimpiinkin kolosiin. Tällä tavalla valetut sormukset vastaavat täysin vahamallia.

Tämän jälkeen sormus työstetään lopulliseen muotoonsa viilaamalla ja hiomalla. Näin sormus saadaan oikeaan kokoon jo ennen jalokivien istutusta. Tässä vaiheessa sormusta on mahdollista käydä sovittamassa Tampereella, jolloin mahdollinen koonmuutos on mahdollisimman helppoa toteuttaa.

Sormukset viimeistellään käsityönä Tampereen Hämeenpuistossa sijaitsevassa pajassamme.

Viimeisenä istutetaan jalokivet ja sormus kiillotetaan huippukiiltoon. Valkokultaisiin sormuksiin tehdään sähkökemiallinen rodium-pinnoite ja sormus on valmis toimitettavaksi. Sormus voidaan luovuttaa Tampereen myymälästämme tai se voidaan toimittaa postivakuutettuna lähetyksenä 30€ lisämaksusta.

Kysymyksiä sormuksen teettämisestä:

Mietityttääkö sormuksen KOKO?

Sormuksen osto-opas

Tutustu oppaaseen

Etkö löytänyt MIELEISTÄSI?

Tilaa uniikkikoru

Tilaa uniikkikoru