Puristava sormus: Mitä tehdä jos sormus on jumissa?

Made in Tampere

Tilanne on monelle tuttu: huomaat yhtäkkiä, että sormuksesi tuntuu aivan liian tiukalta ja puristaa sormeasi. Joskus tilanne voi olla jopa ahdistava, kun ”sormus jumissa” on päivän polttava kysymys. Tässä artikkelissa käymme läpi muutamia vinkkejä, joilla voit saada jumiutuneen sormuksen irti, sekä selitämme, miksi sormet saattavat turvota ja milloin on oikea aika suurennuttaa sormusta.

Vinkkejä juuttuneen sormuksen irrottamiseen

 1. Käytä voiteluainetta
  Voit käyttää saippuaa, öljyä tai jopa hammastahnaa liukastamaan sormusta. Varmista vain, ettei sormuksesi ole sellaista materiaalia, joka voi vahingoittua näistä aineista.
 2. Kylmävesihaude
  Laita sormesi kylmään veteen noin 5-10 minuutiksi. Kylmä vesi auttaa kutistamaan turvonneita kudoksia ja saattaa helpottaa sormuksen irrottamista.
 3. Käytä narua tai lankaa
  Kierrä naru tai lanka tiukasti sormesi ympärille alkaen sormuksen yläpuolelta ja etene kohti sormenpäätä. Tämän jälkeen voit yrittää vetää sormusta varovasti pois.
 4. Pidä kättä ylhäällä
  Pitämällä kättäsi ylhäällä jonkin aikaa, voit vähentää turvotusta ja helpottaa sormuksen irrottamista.

Jos näistä neuvoista ei ole apua eikä sormus irtoa tai sormi alkaa tummua, kannattaa kääntyä nopeasti puoleemme. Kultasepät Andreasen auttaa irroittamaan sormuksen tarvittaessa leikkaamalla sormuksen rungon auki, minkä jälkeen sitä onkin helppo suurentaa.

Miksi sormet turpoavat?

Sormien turvotuksen taustalla voi olla useita syitä, kuten suolaisten ruokien syöminen, edellisiltana nautittu alkoholi, lentomatka, kuukautiset tai jopa sääolosuhteet. Jos olet esimerkiksi viimeisillään raskaana, turvotus on täysin normaalia. Ei siis kannata hätiköidä ja juosta suoraan suurennuttamaan sormusta, ennen kuin tiedät turvotuksen syyn. Jos sormus tuntuu tiukalta, mutta ei ole täysin jumissa, kannattaa odottaa muutama päivä ja todeta tilanne uudelleen.

Sormuksen suurennus Kultasepät Andreasenilla

Jos olet varma, että sormuksesi on liian pieni eikä puristava sormus johdu tilapäisestä turvotuksesta, Kultasepät Andreasen tarjoaa ammattitaitoista sormuksen suurennuspalvelua. Kun sormuksesi on oikean kokoinen, ei ”sormus jumissa sormessa” ole enää ongelma!

Sormuksen koon muuttaminen on arvokkaalle korulle pieni mutta merkittävä toimenpide. Meillä se tehdään huolellisesti ja ammattitaidolla, jotta sormuksesi istuu sormeesi täydellisesti ja voit nauttia sen kantamisesta ilman huolta.

Oli tilanteesi mikä tahansa, toivomme, että näillä vinkeillä saat apua sormusongelmiisi. Ja muistathan, että Kultasepät Andreasen on aina apunasi, kun sormuksesi kaipaa pientä tai suurta huoltoa.

Tervetuloa käymään liikkeessämme!


Mietityttääkö sormuksen KOKO?

Sormuksen osto-opas

Tutustu oppaaseen

Etkö löytänyt MIELEISTÄSI?

Tilaa uniikkikoru

Tilaa uniikkikoru