Tunnelmia Tukholman Häämessuilta

Kultasepät Andreasen sai kutsun Tukholmaan Bröllopsfeber-häämessuille. Olihan sinne lähdettävä katsomaan, miltä naapurimaan kärkimessut näyttävät. Tässä hieman kuvia ja tunnelmia messuilta.

 

Hääpukunäytös oli näyttävä ja kattava. Se esitteli osuvasti Ruotsin vallitsevia hääpukutrendejä.

 

Messujen koko hieman yllätti, oltiinhan sentään Tukholmassa. Messut olivat samaa kokoluokkaa kuin Suomessa eikä tarjonta paljon poikennut Suomesta.

 

Tukholman messuilla ei ollut niin paljoa uutta ja ihmeellistä että sinne kannattaisi erikseen mennä, mutta jos sattuu olemaan samaan aikaan käymässä Tukholmassa niin kannattaa käydä messut katsomassa.

 

Tässä muotitoimittajamme Ellan raportti Tukholman häämuodista:

Trendejä ja huomioita:

Kauden trendikkäimmät häät on järjestetty modernin satumetsän teemalla! Teema näkyy kaikkialla. Hääpuvuissa, kukka-asetelmissa, hääkakuissa, koristeluissa, värimaailmassa ja graafisissa elementeissä on vintage-tyylisiä elementtejä nykypäivään päivitettynä.

 

Satumetsän värimaailmassa tavataan liilan ja luumun sävyjä yhdistynä tummaan syvään metsänvihreään. Keveyttä tummiin sävyihin tuovat erilaiset luonnonvalkoisen sävyt ja hento vaaleanpunainen. Tehosteina kromi ja himmeä metallikimallus elävöittävät väripalettia.

 

Satumetsän ohella messuilla tarjolla näkyi elämyksellisiä ja loisteliaita ideoita häihin; miltä kuulostaisi matka kirkosta juhlapaikalle limusiinin kyydissä shampanjaa siemaillen tai vaikka oma yksityinen ilotulitus keskiyöllä juhlien huipennukseksi? Satumaiselta!

 

Myös instagramin vaikutus näkyi Tukholman messuilla uudella tapaa; saatavilla oli esimerkiksi vuokrattavia upeita koristeseiniä, joiden edessä hääpari ja vieraat pääsevät näppäämään tyylikkäitä kuvia some-kanavillensa.

 

Kukat

Kukka-astetelmissa luonnolliset sekä boheemin rennot kimput ja kukka-asetelmat olivat tämän vuoden ilmiö. Vihreys on voimakkaasti esillä runsaina roikkuvina köynnöksinä ja vehreinä oksina. Asetelmissa runsaan tummanvihreän värin kruunaasi harkitun ylellisen näköiset kukat valkoisen, vaaleanpunaisen, tummanpunaisen ja luumun sävyissä.

 

Kukka-asetelmissa leikitellään kattoon ripustettavilla hanging floral-koristeilla, jotka rakennetaan keveiden metallisten kehikkojen alareunaan rennoksi ryppääksi.

 

Messuilla näkyi myös upeita kukin somistettuja suurikokoisia kukkaportteja ja -kaaria, jotka ovat pysäyttäviä elementtejä hääkuvien taustalle ja tuovat todellista satumetsän tunnelmaa juhliin.

 

Puvut ja asusteet:

Naisten hääpuvuissa erottui selkeästi kaksi johtavaa trendiä; moderni minimalismi ja romanttinen boheemi tyyli.

 

Minimalismi korostuu pukujen puhtaissa linjoissa. Liika koristeellisuus on karsittu pois ja ilmettä pukuihin luodaan tukevilla kankailla ja veistoksellisilla laskoksilla.

 

Romanttisen boheemi tyyli taasen koostuu keveistä ja läpikuultavista tylli- ja pitsikankaista. Puvun silhuetti voi olla hyvinkin vartalonmyötäinen. Kevyempi silhuetti saa juhlavuutta yksityiskohdista; puvussa voi olla esimerkiksi avoin selkämys tai koristeelliset olkaimet.

 

Sulhasten puvuissa korostuivat räätälöidyt, hyvin istuvat mittatilauspuvut. Yksityiskohdissa panostetaan taskuliinoihin ja rusetteihin. Väreissä näkyy rohkeammin mustan ohella myös muita tummia sävyjä tuomassa ilmettä kokonaisuuteen.

 

Myös lasten juhlapukeutuminen oli voimakkaasti esillä; lapsille oli tarjolla paljon kauniita ja herttaisia pukuja asusteineen. Mallit ja värit olivat hyvin hääjuhlille tyypillisiä; tytöille keveitä polvimittaisia juhlamekkoja boleroineen ja pojille suloisen jämptejä pukuja yksityiskohdilla ryhditettynä.

Mietityttääkö sormuksen KOKO?

Sormuksen osto-opas

Tutustu oppaaseen

Etkö löytänyt MIELEISTÄSI?

Tilaa uniikkikoru

Tilaa uniikkikoru