Korumme ovat eettisesti valmistettua kotimaista käsityötä

Me yrityksenä

Tiesitkö, että valmistamme kaikki mallistomme korut tamperelaisena käsityönä? Liikkeemme tiloista löytyvät myymälätilojen lisäksi kattavat työpajatilat, jossa valmistamme korumme alusta loppuun asti vastuullisesti korkealla kotimaisella kultasepäntaidolla. Työntekijämme ovat korualan koulutuksen käyneitä ammattilaisia, joiden puoleen voi kääntyä monenlaisissa koruihin, valmistukseen ja materiaaleihin liittyvissä asioissa.

kestävää kotimaista korumuotoilua

Sormusmallistomme muotoilussa pidämme tärkeänä ajatonta designia, joka sopii suomalaiseen makuun ja ihastuttaa kantajaansa vielä vuosienkin jälkeen. Kihla- ja vihkisormusten suunnittelussa ja valmistuksessa painotamme kriteerinä että sormus tulee valmistaa vuosikausien päivittäistä käyttöä kestäväksi niin tyylillisesti kuin laadullisesti.  Kun tilaat vihkisormuksen meiltä, sormuksen hintaan kuuluva lisäpalvelu on sen mittatilausvalmistus kihlasormuksen kanssa kauniisti istuvaksi kokonaisuudeksi.

 

Kultasepät Andreasenin tehotiimi 🙂

 

Valmistusmateriaalit

Sormuksiin ja koruihin käyttämämme kultamateriaali on 95-100% suomalaista kierrätyskultaa. Valkokultakoruissamme käytämme vain nikkelitöntä palladium-seosteista valkokultaa.

Löytyykö korurasiastasi käyttämättä jääneitä kultakoruja? Meillä teetättämällä voimme käyttää sinulle tunnearvokkaat kultaesineet myös uuden korusi materiaalina. Miltä kuulostaisi esimerkiksi isovanhempien vanhojen kihla-/vihkisormusten käyttö oman elämäsi sormuksen materiaalina?

Romukulta ja kierrätys

Käytämme muun muassa asiakkailta ostamaamme romukultaa korujemme materiaalina, eli asiakkaana voit tehdä ekoteon. Kultaa myymällä saat hyvän mielen lisäksi myös reilun hyvityksen kullastasi! Tarkastamme ja punnitsemme kaikki tuotteet liikkeessämme asiakkaan valvonnassa. Hyvityksen kullanostosta voimme maksaa käteisenä tai tilisiirtona.  Katso kullan hyvityshinnat sivuiltamme tästä!

 

Timantit ja jalokivet

Kivinä käytämme vain arvostettujen ja tunnettujen kiventoimittajien kautta saatavilla olevia timantteja. Kivitoimittajamme noudattavat Kimberleyn-sopimuksen mukaista timanttien laillisen alkuperän selvitysprosessia (lue tarkemmin tästä esim. http://www.timantit.com/kimberley.asp), jonka mukaisesti kauppalaskuissa aina kaivoksesta alkaen vakuutetaan kivien olevan peräisin laillisesta lähteestä eikä konfliktialueilta tai niitä rahoittavilta tahoilta.

Alla lyhyt lainaus kiventoimittajamme sivuilta:

”Kaikki myymämme timantit on hankittu laillisista lähteistä, jotka eivät ole osallisina konfliktien rahoituksessa ja noudattavat Yhdistyneiden Kansakuntien päätöslauselmia. Vakuutamme, että myymämme timantit ovat konfliktivapaita perustuen henkilökohtaiseen tietämykseemme ja/tai kirjallisiin vakuutuksiin timanttiemme toimittajilta.

Haluatko täyden varmuuden timanttisi alkuperämaasta kaivoksesta lähtien? Kauttamme saa myös Kanadalaisia timantteja CanadaMark-brändiltä!

Alla lainaus timantintoimittajiemme sivuilta CanadaMarkista:

”Kanadasta on louhittu timantteja kaupallisesti 1990-luvun loppupuolelta alkaen ja Kanada on nykyään arvolla mitattuna maailman kolmanneksi suurin timanttien tuottajamaa. Kanadalaiset timantit ovat ensimmäisiä joita on markkinoitu nimenomaan niiden alkuperällä, jonka pohjalta timanttimarkkinoille on syntynyt eri tuotemerkkejä omine alkuperän seurantajärjestelmineen. Tällainen on esimerkiksi Dominion Diamond Corporationin tuotemerkki Canada Mark, jonka tuo esille erityisesti näiden timanttien tuotannon vastuullisuuden ja kestävän kehityksen, jotka perustuvat alunalkaen Ekatin ja Diavikin kaivosten yhteistyöhön paikallisasukkaiden kanssa sekä tiukat ympäristönormit täyttävälle kaivostoiminnalle. CanadaMark timantteja on saatavilla 0,30 ct painosta ylöspäin ja kaikille tulee kansainvälisen luokittelutodistuksen lisäksi CanadaMark alkuperätodistus jonka numero on lasermerkitty kyseisen timantin reunukseen.

Käytämme koruissamme seuraavien timanttilaboratorioiden sertifioimia kiviä:
GIA – Gemmological Institute of America
GIA:lla on useita laboratorioita eripuolilla maailman suurkaupungeissa ja se on jalokivilaboratorioista se suurin, tunnetuin ja arvostetuin.

CanadaMark

CanadaMarkin timanttien tuotanto on louhokselta loppukiillotukseen asti eettisin ja kestävän kehityksen periaattein toimiva prosessi. Timantit tulevat Kanadan Luoteisterritorioista kahdesta eri timanttikaivoksesta.

Jalokivistä

Kauttamme saa myös monenlaisia eri jalokiviä sekä esimerkiksi kotimaista Luumäkeläistä berylliä. Mikäli sinulta löytyy esimerkiksi perintösormuksia, joissa on jalokiviä, voidaan useimmissa tapauksissa omia jalokiviä käyttää uudelleen uuteen koruun. Kysythän oman jalokiven/timantin käytöstä tarkemmin!

 

Korujen korjaus ja huolto

Onko suosikkikorusi korjausta vaille? Olipa kyseessä sormuksen koonmuutos, istutuksestaan irronnut kivi tai hajonnut korvakorun mekanismi, teemme monipuolisesti erilaisia korjaustöitä koruille. Korjausta vaativan korun kanssa kannattaa suunnata liikkeeseemme paikan päälle pyytämään kultasepän arvio korjausmahdollisuuksista ja hinnasta.

Huollamme myös käytetyt, elämää nähneet korut uuteen uskoon. Huollossa korut puhdistetaan perusteellisesti ja kiilloitetaan jälleen kauniiksi ja kiiltäväksi. Kivellisien korujen kohdalla tarkastamme ja kiristämme mahdolliset löystyneet istutukset kuntoon. Näin jatkat suosikkikorusi elämää jälleen pitkäksi aikaa eteenpäin!

 

Kuva Häät-lehti / Teemu Töyrylä / Studio Töyrylä.

 

Mikäli artikkelista herätti mieleesi kysymyksiä koruista ja niiden materiaaleista, ota meihin yhteyttä esimerkiksi sähköpostitse myynti@andreasen.fi, puhelimitse 03-2239488 tai piipahtamalla paikan päälle myymäläämme!

Otsikkokuva Häät-lehti / Teemu Töyrylä / Studio Töyrylä.

Mietityttääkö sormuksen KOKO?

Sormuksen osto-opas

Tutustu oppaaseen

Etkö löytänyt MIELEISTÄSI?

Tilaa uniikkikoru

Tilaa uniikkikoru