Korumme ovat eettisesti valmistettua kotimaista käsityötä!

Me yrityksenä

Tiesitkö, että valmistamme kaikki mallistomme korut tamperelaisena käsityönä? Liikkeemme tiloista löytyvät myymälätilojen lisäksi kattavat työpajatilat, jossa valmistamme korumme alusta loppuun asti vastuullisesti korkealla kotimaisella kultasepäntaidolla, tämän päivän tekniikoilla ja laitteilla.

Kultasepät Andreasenin on perustanut kultaseppä Reijo Andreasen vuonna 1982 Jyväskylässä. Tänä vuonna juhlimme yrityksen 40-vuotista taipaletta. Yrityksen perustaja Reijo Andreasen on siirtänyt kultasepäntaitonsa ja intohimonsa alaa kohtaan seuraavalle polvelle, pojalleen Jussi Andreasenille. Yritys on kasvanut ja kehittynyt ja työllistää nykyään Jussin lisäksi kuuden korualan ammattilaisen tiimin.

 

Työntekijämme

Kaikki työntekijämme ovat korualan koulutuksen käyneitä ammattilaisia, joiden puoleen voi kääntyä monenlaisissa koruihin, valmistukseen ja materiaaleihin liittyvissä asioissa. Arvostamme ammattitaitoa ja intohimoa korualaa ja korujen valmistusta kohtaan. Työntekijöistämme löytyy monipuolinen ja värikäs kokoonpano alamme huippuosaajia, jotka ovat opiskelleet korualaa Suomessa tai ulkomailla; löydät meiltä esimerkiksi koruartesaania, kultaseppää, kivenistuttajaa, korumuotoilijaa… Astuessasi liikkeeseemme sinua palvelee aina korualan ammattilainen.

 

kestävää kotimaista korumuotoilua

Sormusmallistomme muotoilussa pidämme tärkeänä ajatonta designia, joka sopii suomalaiseen makuun ja ihastuttaa kantajaansa vielä vuosienkin jälkeen. Kihla- ja vihkisormusten suunnittelussa ja valmistuksessa painotamme kriteerinä että sormus tulee valmistaa vuosikausien päivittäistä käyttöä kestäväksi niin tyylillisesti kuin laadullisesti.  Kun tilaat vihkisormuksen meiltä, sormuksen hintaan kuuluva lisäpalvelu on sen mittatilausvalmistus kihlasormuksen kanssa kauniisti istuvaksi kokonaisuudeksi.

Kultasepät Andreasenin tehotiimi 🙂

Valmistusmateriaalit

Sormuksiin ja koruihin käyttämämme kultamateriaali on 95-100% suomalaista kierrätyskultaa. Valkokultakoruissamme käytämme vain nikkelitöntä palladium-seosteista valkokultaa, joka on sävyltänsä vaaleanharmaata. Halutessaan valkokultaiset korumme voi jättää siis myös pinnoittamatta rodiniumilla, jos pinnoitetta ei halua ylläpitää ja uusia.

Löytyykö korurasiastasi käyttämättä jääneitä kultakoruja? Meillä teetättämällä voimme käyttää sinulle tunnearvokkaat kultaesineet myös uuden korusi materiaalina. Miltä kuulostaisi esimerkiksi isovanhempien vanhojen kihla-/vihkisormusten käyttö oman elämäsi sormuksen materiaalina? Myös oman jalometallimateriaalin testaus ja seostus esimerkiksi alempipitoiseksi tai jopa eri sävyiseksi seokseksi on mahdollista. Oman materiaalin käsittelystä ja käytöstä kannattaa aina keskustella ja tiedustella ammattilaistemme kanssa tarkemmin.

 

Romukulta ja kierrätys

Käytämme muun muassa asiakkailta ostamaamme romukultaa korujemme materiaalina, eli asiakkaana voit tehdä ekoteon. Näin kulta kiertää jälleen uuteen käyttöön, esimerkiksi uusien valmistamiemme sormusten raaka-aineeksi. Kultaa myymällä saat hyvän mielen lisäksi myös reilun hyvityksen kullastasi päivän maailmanmarkkinahinnan mukaisesti! Tarkastamme ja punnitsemme kaikki tuotteet liikkeessämme asiakkaan valvonnassa. Hyvityksen kullanostosta voimme maksaa käteisenä tai tilisiirtona.  Katso kullan hyvityshinnat sivuiltamme tästä!

 

Timantit ja jalokivet

Kivinä käytämme vain arvostettujen ja tunnettujen kiventoimittajien kautta saatavilla olevia timantteja. Kivitoimittajamme noudattavat Kimberleyn-sopimuksen mukaista timanttien laillisen alkuperän selvitysprosessia (lue tarkemmin tästä esim. http://www.timantit.com/kimberley.asp), jonka mukaisesti kauppalaskuissa aina kaivoksesta alkaen vakuutetaan kivien olevan peräisin laillisesta lähteestä eikä konfliktialueilta tai niitä rahoittavilta tahoilta. Saatavilla on luonnontimanttien lisäksi nyt myös labotatoriotimantit kivivaihtoehtoina. Mikäli haluat tutustua laboratoriotimanttien maailmaan tarkemmin, klikkaa tästä blogitekstiimme laboratoriotimanteista.

Alla lyhyt lainaus kiventoimittajamme sivuilta, josta käy ilmi käyttämiemme luonnontimanttien taustaa:

”Kaikki myymämme timantit on hankittu laillisista lähteistä, jotka eivät ole osallisina konfliktien rahoituksessa ja noudattavat Yhdistyneiden Kansakuntien päätöslauselmia. Vakuutamme, että myymämme timantit ovat konfliktivapaita perustuen henkilökohtaiseen tietämykseemme ja/tai kirjallisiin vakuutuksiin timanttiemme toimittajilta.

Haluatko täyden varmuuden timanttisi alkuperämaasta kaivoksesta lähtien? Kauttamme saa myös Kanadalaisia timantteja esimerkiksi CanadaMark-brändiltä!

Alla lainaus timantintoimittajiemme sivuilta CanadaMarkista:

”Kanadasta on louhittu timantteja kaupallisesti 1990-luvun loppupuolelta alkaen ja Kanada on nykyään arvolla mitattuna maailman kolmanneksi suurin timanttien tuottajamaa. Kanadalaiset timantit ovat ensimmäisiä joita on markkinoitu nimenomaan niiden alkuperällä, jonka pohjalta timanttimarkkinoille on syntynyt eri tuotemerkkejä omine alkuperän seurantajärjestelmineen. Tällainen on esimerkiksi Dominion Diamond Corporationin tuotemerkki Canada Mark, jonka tuo esille erityisesti näiden timanttien tuotannon vastuullisuuden ja kestävän kehityksen, jotka perustuvat alunalkaen Ekatin ja Diavikin kaivosten yhteistyöhön paikallisasukkaiden kanssa sekä tiukat ympäristönormit täyttävälle kaivostoiminnalle. CanadaMark timantteja on saatavilla 0,30 ct painosta ylöspäin ja kaikille tulee kansainvälisen luokittelutodistuksen lisäksi CanadaMark alkuperätodistus jonka numero on lasermerkitty kyseisen timantin reunukseen.

Käytämme koruissamme seuraavien timanttilaboratorioiden sertifioimia kiviä:
GIA – Gemmological Institute of America
GIA:lla on useita laboratorioita eripuolilla maailman suurkaupungeissa ja se on jalokivilaboratorioista se suurin, tunnetuin ja arvostetuin. Kauttamme saa GIA:n sertifioimia luonnontimantteja ja laboratoriotimantteja. GIA:n sertifioimissa timanteista löytyy aina uumasta kaiverrettuna sarjanumero, jonka voi yhdistää saman sarjanumeron sertifikaattin.

CanadaMark

CanadaMarkin timanttien tuotanto on louhokselta loppukiillotukseen asti eettisin ja kestävän kehityksen periaattein toimiva prosessi. Timantit tulevat Kanadan Luoteisterritorioista kahdesta eri timanttikaivoksesta. CanadaMark on sitoutunut toiminnassaan laajasti kaivostensa ympäristön suojeluun sekä paikallisen alkuperäisväestön työllistämiseen.

Jalokivistä

Kauttamme saa myös monenlaisia jalokiviä. Kotimaisena vaihtoehtona saatavilla on esimerkiksi Luumäkeläistä berylliä. Safiireista saatavilla on Yhdysvaltain Montanasta vastuullisesti louhittuja ja hiottuja upeita jalokiviä hehkuvissa eri sävyissä.

Mikäli sinulta löytyy esimerkiksi perintökoruja, joissa on jalokiviä, voidaan useimmissa tapauksissa omia jalokiviä käyttää uudelleen uuteen koruun. Keskustelethan oman jalokiven/timantin käytöstä aina tarkemmin ammattilaistemme kanssa!

Korujen korjaus ja huolto

Onko suosikkikorusi korjausta vaille? Tai haluaisitko muokata vanhasta korustasi jotain uutta? Olipa kyseessä sormuksen koonmuutos, istutuksestaan irronnut kivi tai hajonnut korvakorun mekanismi, teemme monipuolisesti erilaisia korjaustöitä koruille. Omista vanhoista koruista voi myös tehdä jotain uutta; parittomaksi jääneestä rakkaasta korvakorusta voi vaikka tehdä riipuksen lisäämällä siihen riipuslenkin tai perinnöksi saatu kaulaketju tai ranneketju voidaan muokata esimerkiksi itselleen sopivamman pituiseksi.  Korjausta tai muuta muokkausta vaativan korun kanssa kannattaa suunnata liikkeeseemme paikan päälle pyytämään kultasepän arvio korjaus- tai muokkausmahdollisuuksista ja hinnasta.

Huollamme myös käytetyt, elämää nähneet korut uuteen uskoon. Huollossa korut puhdistetaan perusteellisesti ulraäänipesurissa ja kiilloitetaan jälleen kauniiksi ja kiiltäväksi. Kivellisien korujen kohdalla tarkastamme ja kiristämme mahdolliset löystyneet kivi-istutukset kuntoon. Näin jatkat suosikkikorusi elämää ja ylläpidät sen kauneutta jälleen pitkäksi aikaa eteenpäin!

Kuva Häät-lehti / Teemu Töyrylä / Studio Töyrylä.

Mikäli artikkelista herätti mieleesi kysymyksiä koruista ja niiden materiaaleista, ota meihin yhteyttä esimerkiksi sähköpostitse myynti@andreasen.fi, puhelimitse 03-2239488 tai piipahtamalla paikan päälle myymäläämme!

Otsikkokuva Häät-lehti / Teemu Töyrylä / Studio Töyrylä.