Vihkisormusmalliston uudet tuulet 2018!

kolme tulppaani vihkisormustaKorujen maailmassa esiintyy muotivirtauksia ja ajoittain vanha tyyli onkin yhtäkkiä uutta ja tuoretta. Aidot vintage-korut ovat olleet maailmalla suosittu virtaus jo useamman vuoden ja vähitellen trendi on rantautunut myös Suomeen. Aitoja vintage- ja antiikkikoruja liikkuu Suomen markkinoilla vähän, joten kultasepänliikkeiden mallistot heijastavat tätä.

Koruja rakastavilla on nykyään usein mielessä 1920-luvun korut, joissa timantteja oli runsaasti ja säihkettä kuin Hollywoodin salamavaloissa. Tästä syystä Kultasepät Andreasenin säkenöivin kruunu, Tulppaani-mallisto on saanut joukkoonsa 9-timanttisen ihanuuden.

Uutta 9-kivistä tulppaania saa valmistettuna haluamastaan metallista. Valittavana on valkokullan, keltakullan ja punakullan  lisäksi myös samettinen palladium ja mystisen syvä platina, joka oli 20-luvulla yhtä suuressa suosiossa kuin valkokulta on nykyisin.

 

smaragdihiotut lumivuokko vihkisormuksetKultasepät Andreasenin vihkisormusmallistoista myös Lumivuokko muistelee menneitä jalokivien kulta-aikoja. Lumivuokko-malliston uusin tulokas on Lumivuokko smaragdihiotulla keskikivellä. Porrashiotut timantit olivat aikaisemmin valtavan suosittuja ja etenkin smaragdihionta joka tuo timanttisormukseen ainutlaatuisen loiston sopii Lumivuokolle, luoden sormukseen upean elegantin vintage-vivahteen.

Smaragdihionnan lisäksi uusi malli voidaan valmistaa myös muilla suorakulmaisilla timanttihionnoilla. Jos haluat varmistaa sormuksesi ainutlaatuisuuden, kysy  harvinaisemmista porrashionnoista. Kultaseppämme metsästävät sormukseenne timantin joka tekee Lumivuokostanne uniikin vintage-unelman. Lisää timantinhionnasta voi lukea blogistamme täältä

 

Lumivuokko-halosormuksetToinen Lumivuokko-perheen uusi taimi on uuteen kukoistukseen noussut halo-tyyppinen Lumivuokko. Halo-timanttisormuksessa keskusistutusta kiertää pienten timanttien kehä, joka luo keskikivelle kuin kimaltavan hunnun. Istutustyyppi kehitettiin 1920-luvun art deco kauden kuohuissa, kun mikään määrä timantteja ei ollut liikaa ja se näkyy kivien kimalluksessa.

Halo-istutustyyppiä kutsutaan joskus myös nimillä carmosier- tai seppel-istutus, mutta me päätimme valita käyttöön ilmaisuista valovoimaisimman, sillä Halo-Lumivuokon timantit loistavat kuin taivaallinen valoilmiö.

 

Kaikki Andreasenin 2018 vuoden mallistossa ei kuitenkaan ole vanhaa. Niinkuin sanonta kuuluu ”jotain uutta, jotain vanhaa…”, siksi on myös Classic-mallistomme päivitetty. Classic-mallistomme ajattomien kuusikyntisten kruunusormusten rinnalle on saapunut Tulppaanilta muotokielensä lainannut nelikyntinen solitaire-sormus. Rungon muotoiluun on kiinnitetty erityistä huomiota niin, että kokonaisuus on äärimmäisen siro. Solitaire on yleisnimi kaikille yksitimanttisille sormuksille, jossa yleensä pyritään mahdollisimman suureen ja näyttävään timanttiin. Tulppaani-solitaire on kuitenkin niin siro, että pienempikin timantti on sormuksessa häikäisevä katseenvangitsija.

Classic-solitaire-sormukset

Uusien mallien lisäksi myös vanha mallistomme on uudistunut. Moni malli on suunniteltu uudelleen ja niistä on saatavilla uusia kivikokoja. Suosittelemme selailemaan timanttisormusmallistoamme, sieltä saattaa löytyä miellyttäviä yllätyksiä.

 

 

Suomessa  muutama vuosi sitten koruissa suosioon noussut punakulta on entistä selkeämmin esillä sekä vihkisormuksissa, että kihlasormuksissa. Kihlasormusmallistomme uusimmat tulokkaat jatkavat aiempaa linjaa, jossa yksilöllinen käsin valmistettu pinta kohtaa itse kehittämillämme menetelmillä viimeistellyn jäljen. Tänä vuonna muotokieli on selkeämmin skandinaavinen, luonnosta inspiroituva ja linjakas kohtaaminen jalometallin ja luonnollisen pinnan välillä.

kihlasormukset valkokulta

Ensimmäisenä vasemmalta on Jussi ja Reijo Andreasenin suunnittelema rouhea Hohka-malli, joka valmistetaan Andreasenilla kehitellyllä menetelmällä Tampereen pajassamme.  Muotoilussa on tavoiteltu kallion pintaa ja kuin kivi, myös jokainen Hohka-sormus on ainutlaatuinen.

kihlasormukset keltakulta

Toisena vasemmalla on mallistossamme jo aiemmin ollut Huurre-malli, joka on saanut suojakseen reunukset, sillä niinkuin ikkunaan piirtyvä kuurankukka on hauras, myös Huurre-sormuksen pinta on hyvä suojata kulumiselta.

kihlasormukset punakulta

Kolmantena vasemmalta on Poikkitaottu-malli mattapintaisena. Minimalistinen samettinen mattapinta vie ajatukset sateen uurtamaan kallioon tai jäätyneen vesiputouksen syvyyksiin. Oikeanpuolimmainen malli on Poikkitaottu-mallin sisarus. Kiiltävä viiste pehmentää hieman arktisen rosoista mallia sopimaan hellempäänkin käteen.