Sormuksen huoltaminen

Sormus on yksi suurimmalle rasitukselle altistuvista koruista. Siksipä sormuksen säännöllinen huollattaminen kuuluu luonnollisena osana sormuksen kunnon ja siistiyden ylläpitämiseen. Huoltamalla sormusta säilytät sen kauniina ja ylläpidät kivi-istutusten kuntoa. Päivittäin käytössä olevia sormuksia suosittelemme huoltamaan noin 1-2 vuoden välein. Mikäli sinulla on sormus, jonka pinnassa on jonkinlainen mattaus, voidaan mattaustakin tarvittaessa uusia ja vahvistaa sormuksen huollon yhteydessä, mikäli se on päässyt paljon kulumaan käytössä.

Perinteisesti huoltoon kuuluu seuraavanlaiset vaiheet:
– Kivi-istusten tarkistus (+tarvittaessa istutuksen kiristys)
– Sormuksen perusteellinen pesu ultraääni-pesukoneessa
– Sormuksen pinnan kiilloitus
– (Mahdollinen rodinointi valkokultasormukseen)

Timanttien tarkastaminen
Timantti-istutukset käydään kaikki tarkasti läpi huollon yhteydessä.

Ultraäänipesu
Ultraäänipesuri on korujen puhdistukseen sopiva hellävarainen laite, joka poistaa ultraääniväräyksin korun pienimmistäkin sopukoista kertyneen lian ja rasvan, joka voi usein olla muilla keinoin mahdoton puhdistaa.

Kiilloitus
Ensimäisen pesun jälkeen kiilloitamme sormuksen pinnan 2-3 eri kiilloituslaikalla, hieman sormuksen pinnasta riippuen. Mikäli pinta on päässyt kovin naarmuiseksi, saattaa se tarvita kiilloittaa ensiksi hieman karkeammalla laikalla jotta naarmut tasoittuvat. Lopuksi sormuksen kiilto viimeistellään pehmeällä pumpulilaikalla.

Rodinointi
Rodinum on platinametalleihin kuuluva jalometalli, jota käytetään valkokullan pinnoitukseen mahdollisimman vaalean pinnan aikaansaamiseksi. Rodinointi kiinnitetään periaatteessa samanlailla sähkökemiallisesti korun pintaan kuin esimerkiksi kultaus tai hopeointi.
Valkokullan oikea väri on tavallisesti laadukkaassa valkokultaseoksessa tummempi harmaa ilman rodium-pinnoitetta.